• Imprimeix

Premi Blanquerna

Acte de lliurament dels XIX Premis Blanquerna

L’acte de lliurament dels XIX Premis Blanquerna, presidit pel M. Hble. Sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, es va celebrar el passat 15 de març de 2017, a les 19 hores, a l’Auditori 400 del Centre d’Art Reina Sofia a Madrid. Amb la presència de l'Hble Sra. Neus Munté i Fernàndez, consellera de la Presidència, i l'Hble. Sr. Ferran Mascarell i Canalda, delegat del Govern a Madrid. Va assistir-hi també l'Excel·lentíssim Sr. Íñigo Méndez de Vigo, Ministre d' Educación, Cultura y Deporte i Portaveu del Govern. Hi va actuar Maika Makowski, compositora i cantant, i, finalitzada la cerimònia, la DJ Antònia Folguera.

Premi Blanquerna

El Premi Blanquerna és un guardó que atorga la Generalitat de Catalunya anualment a través de la Delegació del Govern a Madrid.

El guardó es lliura des del 1993 i té l'objectiu de reconèixer la tasca d'aquelles persones o entitats que s'han distingit per la seva contribució, en l'àmbit de la seva activitat, al desenvolupament, promoció, coneixement o projecció de Catalunya.

En aquesta XIX edició els guardonats han estat:

 • En la categoria a una personalitat: Vicente del Bosque González. Entrenador de futbol, per la seva personalitat sempre tendent a posicionaments públics favorables al diàleg i la concòrdia
 • En la categoria a una institució, empresa o entitat: Nueva Economía Fórum. Presidida per José Luís Rodríguez, per la seva disposició a donar veu a la pluralitat d’opinions i mirades sobre la realitat política espanyola i catalana.

Es poden presentar per a les candidatures al Premi Blanquerna aquelles persones o entitats que hagin contribuït, en l'àmbit estatal, al desenvolupament, la promoció, el coneixement o la projecció de Catalunya i a la millor entesa i diàleg entre la societat catalana i la societat espanyola.

Les persones físiques i les institucions culturals, econòmiques o socials, així com els membres del jurat podran proposar candidats a partir de la convocatòria dels Premi.

S'estableixen les categories següents: Premi Blanquerna a una personalitat; Premi Blanquerna a una institució, empresa o entitat. Es podrà atorgar també el premi “Amistat”, a una persona, menor de 30 anys, que s'hagi significat per alguna iniciativa d'intercanvi i diàleg.

Les candidatures hauran de presentar-se abans del 31 de desembre del 2016.

Les candidatures s'han de presentar a la seu de la Delegació del Govern a Madrid, carrer Alcalá, núm. 44, i hauran d'incloure un currículum de la persona o l'entitat candidata.

Presidenta: Hble. Sra. Neus Munté, consellera de la Presidència

Vicepresident: Hble. Sr. Ferran Mascarell, delegat del Govern a Madrid

Vocals:

 • Sra. Anna Bosch, periodista
 • Sr. Jordi Bosch, president d'Endemol España
 • Sr. Carles Casajuana, exambaixador
 • Sr. Iñaki Gabilondo, periodista
 • Sr. Miquel Gamisans, secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació
 • Sr. Juan Miguel Hernández, president del Círculo de Bellas Artes
 • Sr. Joaquim Nin, secretari general de la Presidència
 • Sra. Vicky Peña, actriu
 • Sr. Jordi Vilajoana, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana
 • Sra. Núria Vilanova, presidenta d'Atrevia

 

Secretari: Sr. Juan Felipe Vicario, secretari de la Delegació, en exercici del seu càrrec, amb veu i sense vot