• Imprimeix

Premi Blanquerna

Premi Blanquerna 2017

S'han trobat 7 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
XIX Premi Blanquerna
veure video
Ferran Mascarell, delegado del Gobierno de la Generalitat de Catalunya en Madrid y vicepresidente del Jurado de los XIX Premios Blanquerna.
José Luis Rodríguez, presidente de Nueva Economía Fórum recibe el Premio Blanquerna a una Entidad de manos del president Puigdemont
Maika Makowsi actuación durante el acto de entrega de los XIX Premios Blanquerna
Vicente del Bosque recibe el Premio Blanquerna a una Personalidad de manos del president Puigdemont
Vicente del Bosque; Carles Puigdemont, president de la Generalitat; Jos Luís Rodríguez; Íñigo Méndez de Vigo, Ministro de Educación, Cultura y Deporte; Neus Munté, consellera de la Presidencia de la Generalitat y presidenta del Jurado de los Premios; Ferran Mascarell, delegado del Gobierno de la Generalitat de Catalunya en Madrid y vicepresidente del Jurado de los XIX Premios Blanquerna.
Vicente del Bosque; Neus Munté, consellera de la Presidencia de la Generalitat y presidenta del Jurado de los Premios; Carles Puigdemont, president de la Generalitat; Íñigo Méndez de Vigo, Ministro de Educación, Cultura y Deporte; Jos Luís Rodríguez; Ferran Mascarell, delegado del Gobierno de la Generalitat de Catalunya en Madrid y vicepresidente del Jurado de los XIX Premios Blanquerna.

Acte de lliurament dels XIX Premis Blanquerna

L’acte de lliurament dels XIX Premis Blanquerna, presidit pel M. Hble. Sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, es va celebrar el passat 15 de març a les 19.00 hores a l’Auditori 400 del Centre d’Art Reina Sofia a Madrid. Amb la presència de l'Hble Sra. Neus Munté i Fernàndez, consellera de la Presidència, i l'Hble. Sr. Ferran Mascarell i Canalda, delegat del Govern a Madrid. Va assistir-hi també l'Excel·lentíssim Sr. Íñigo Méndez de Vigo, Ministre d' Educación, Cultura y Deporte i Portaveu del Govern. Hi va actuar Maika Makowski, compositora i cantant, i, finalitzada la cerimònia, la DJ Antònia Folguera.

XIX Premi Blanquerna

El Premi Blanquerna és un guardó que atorga la Generalitat de Catalunya anualment a través de la Delegació del Govern a Madrid.

El guardó es lliura des del 1993 i té l'objectiu de reconèixer la tasca d'aquelles persones o entitats que s'han distingit per la seva contribució, en l'àmbit de la seva activitat, al desenvolupament, promoció, coneixement o projecció de Catalunya.

 

En aquesta XIX edició els guardonats han estat:

 

En la categoria a una personalitat:

 • Vicente del Bosque González

Entrenador de futbol, per la seva personalitat sempre tendent a posicionaments públics favorables al diàleg i la concòrdia


En la categoria a una institució, empresa o entitat:

 • Nueva Economía Fórum

Presidida per José Luís Rodríguez, per la seva disposició a donar veu a la pluralitat d’opinions i mirades sobre la realitat política espanyola i catalana.

 

Es poden presentar per a les candidatures al Premi Blanquerna aquelles persones o entitats que hagin contribuït, en l'àmbit estatal, al desenvolupament, la promoció, el coneixement o la projecció de Catalunya i a la millor entesa i diàleg entre la societat catalana i la societat espanyola.

Les persones físiques i les institucions culturals, econòmiques o socials, així com els membres del jurat podran proposar candidats a partir de la convocatòria dels Premi.

S'estableixen les categories següents: Premi Blanquerna a una personalitat; Premi Blanquerna a una institució, empresa o entitat. Es podrà atorgar també el premi “Amistat”, a una persona, menor de 30 anys, que s'hagi significat per alguna iniciativa d'intercanvi i diàleg.

Les candidatures hauran de presentar-se abans del 31 de desembre del 2016.

Les candidatures s'han de presentar a la seu de la Delegació del Govern a Madrid, carrer Alcalá, núm. 44, i hauran d'incloure un currículum de la persona o l'entitat candidata.

Presidenta: Hble. Sra. Neus Munté, consellera de la Presidència

Vicepresident: Hble. Sr. Ferran Mascarell, delegat del Govern a Madrid

Vocals:

 • Sra. Anna Bosch, periodista
 • Sr. Jordi Bosch, president d'Endemol España
 • Sr. Carles Casajuana, exambaixador
 • Sr. Iñaki Gabilondo, periodista
 • Sr. Miquel Gamisans, secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació
 • Sr. Juan Miguel Hernández, president del Círculo de Bellas Artes
 • Sr. Joaquim Nin, secretari general de la Presidència
 • Sra. Vicky Peña, actriu
 • Sr. Jordi Vilajoana, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana
 • Sra. Núria Vilanova, presidenta d'Atrevia

 

Secretari: Sr. Juan Felipe Vicario, secretari de la Delegació, en exercici del seu càrrec, amb veu i sense vot

 

Data d'actualització:  02.12.2016