• Imprimeix

Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid

ACTE INSTITUCIONAL DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA A MADRID

13/09/2018 13:09
Ferran Mascarell amb els guardonats dels reconeixements 'Amic del Blanquerna'.

Ferran Mascarell i la consellera Elsa Artadi amb els guardonats.

 

Durant la celebració, el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, ha lliurat els reconeixements Amic del Blanquerna.

 

Els jardins de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid i del CCLBlanquerna han estat l’escenari de la celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya.

Unes tres-centes persones han assistit a aquest esdeveniment organitzat per la Delegació de la Generalitat a Madrid i presidit per la consellera de la Presidència, Elsa Artadi. També hi han assistit el conseller d’interior, Miquel Buch, i la consellera de Justícia, Ester Capella.

Ha obert l’acte el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, qui ha donat la benvinguda als assistents i autoritats, recordant que aquesta data significativa "és una expressió de molts sentiments, una manifestació de llibertat, democràcia i futur".

Mascarell i la consellera Artadi han lliurat els reconeixements Amic del Blanquerna (2a edició), que distingeixen a aquelles persones que s’han significat amb el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna i les Aules de Català a Madrid. Han rebut aquesta distinció: Francesc Galceran, actor; Alberto Manzano, crític musical i escriptor; Marisa Cubillo, mestra i estudiant de català; Enrique de Vicente, empresari; Francesca Majó, pedagoga; Javier Díez, dissenyador gràfic i client de la llibreria Blanquerna; Inmaculada Sánchez, periodista, i Antoni Rovira, catedràtic de Dret Constitucional UAM.

Tot seguit, la periodista i escriptora Pilar Rahola ha pronunciat una conferència-glossa sota el títol Cataluña, milenaria nación, secular conflicto.

El parlament de cloenda ha estat a càrrec de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi.

La vetllada ha finalitzat amb la interpretació musical de Beth Rodergas (veu) i Mateu Peremiquel (piano). Han interpretat les cançons: Lía (José María Cano); Hallelujah (Leonard Cohen) i No és això, companys (Lluís Llach).