• Imprimeix

Novetats

Sant Jordi 2017

Suggeriments de la Llibreria Blanquerna i activitats de Sant Jordi 2017 de la Delegació a Madrid. Descarrega’l aquí.

Data d'actualització:  22.04.2017

 

Esperant mister Bojangles

Autor: Olivier Bourdeaut

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Salamandra

Idioma: Català

Preu: 16,00 €

Davant la mirada absorta del seu fill, una parella embriagada d’amor balla al so de Mr. Bojangles, de Nina Simone. L’escena, màgica, vertiginosa, només és un record més dels molts que broten de la memòria del protagonista de la història, que rememora una infància marcada per l’excentricitat d’uns pares amb un estil de vida aliè a qualsevol convenció social. El pare, la vitalitat feta persona, no concep una vida assossegada i monòtona —fins al punt de «rebatejar» la seva dona amb un nom diferent cada dia—, i la mare, capaç d’interpretar tot tipus de papers amb la convicció de l’il·lusionista més avesat, fa que la rutina familiar sigui una festa perpètua, un espai on només caben el plaer, la fantasia i l’amistat. Tanmateix, a poc a poc, comença a entreveure’s que aquest univers ple de poesia, de quimeres, de moments meravellosos, s’assenta sobre un precari sentit de la realitat, i que, quan les cançons i els somnis arribin a la fi, el despertar pot ser molt dolorós.

 

 

Esperando a mister Bojangles

Autor: Olivier Bourdeaut

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Salamandra

Idioma: Castellà

Preu:  16,00 €

Ante la mirada absorta de su hijo, una pareja embriagada de amor baila al son de Mr. Bojangles, de Nina Simone. La escena, mágica, vertiginosa, sólo es un recuerdo más de los muchos que brotan de la memoria del protagonista de la historia, que rememora una infancia marcada por la excentricidad de unos padres adscritos a un estilo de vida ajeno a toda convención social. El padre, la vitalidad hecha persona, no concibe una vida sosegada y monótona —hasta el punto de «rebautizar» a su mujer con un nombre diferente cada día—, y la madre, capaz de interpretar todo tipo de papeles con la convicción del ilusionista más avezado, hace de la rutina familiar una fiesta perpetua, un espacio donde sólo caben el gozo, la fantasía y la amistad. Sin embargo, poco a poco, empieza a entreverse que este universo lleno de poesía, de quimeras, de momentos maravillosos, se asienta sobre un precario sentido de la realidad, y que, cuando las canciones y los sueños toquen a su fin, el despertar puede ser muy doloroso.

 
 

Closca de nou

Autor: Ian McEwan

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Anagrama Llibres

Idioma: Català

Preu: 18,90 €

La Trudy manté una relació adúltera amb en Claude, germà del seu marit John. Aquest, poeta i editor de poesia, és un somiador depressiu amb tendència a l’obesitat. En Claude és més pragmàtic i treballa en negocis immobiliaris. Els amants conceben un pla: enverinar en John. El motiu: una mansió d’estil georgià valorada en uns vuit milions de lliures que, si en John mor, heretarà la Trudy.

Closca de nou, amb traducció de Jordi Martín Lloret, és una barreja genial de comèdia negra, trama detectivesca i astuta reescriptura intrauterina d’un clàssic. Ian McEwan ha escrit un audaç experiment literari que és un autèntic tour de force només a l’abast d’un autor superdotat. Una novel·la rodona a ritme de thriller i trufada amb el millor humor britànic.

 

 

Cáscara de nuez

Autor: Ian McEwan

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Anagrama 

Idioma: Castellà

Preu: 18,90 €

Trudy mantiene una relación adúltera con Claude, hermano de su marido John. Éste, poeta y editor de poesía, es un soñador depresivo con tendencia a la obesidad cuyo matrimonio se está desintegrando. Claude es más pragmático y trabaja en negocios inmobiliarios. La pareja de amantes concibe un plan: asesinar a John envenenándolo. El motivo: una mansión georgiana valorada en unos ocho millones de libras que, si John muere, heredará Trudy.

Jugando con un narrador inaudito, Ian McEwan plantea un audaz experimento literario que es un auténtico tour de force sólo al alcance de un escritor superdotado. Y el resultado es una novela redonda que avanza con el palpitante ritmo de un thriller, trufada del mejor humor británico.

 

 

 

El túnel del tiempo

Autor: David Castillo

Temàtica: Poesia

Editorial: Sial

Idioma: Castellà

Preu: 16,00 €

 
Crónica de un joven rebelde de los años setenta. Versos recuperados de infinidad de carpetas de la época de los que Castillo advierte sobre el divertido activista, fascinado por los simbolistas franceses y los poetas malditos.
 
 

 

 

 

Rosa de cendra

Autor: Pilar Rahola

Temàtica: Narrativa

Editorial: Columna

Idioma: Català

Preu: 21,50 €

Premi Ramon LLull 2017

L’Albert Corner i Espiga fa temps que va deixar enrere la guerra de Cuba. L’àvia Mariona li havia demanat que tornés viu i va complir la promesa. Però ja mai més no seria aquell soldat de lleva rebregat per la pobresa i la dissort, sinó un home nou, un supervivent. I amb l’instint de la supervivència va aconseguir acumular una fortuna, relacionar-se amb l’alta burgesia catalana i formar una família altiva i benestant. Són moments efervescents i les guspires comencen a saltar. La Lliga Regionalista guanya les eleccions del 1901 sota el lideratge de Cambó i Prat de la Riba. Els monàrquics i els lerrouxistes s’organitzen i l’estat activa la reacció. Catalunya viu moments de pors i d’incerteses, però també de grans il·lusions i esperances. I la família de l’Albert viu les violentes contradiccions d’una època convulsa que desemboca en la Setmana Tràgica del 1909.

 

El monarca de las sombras

Autor: Javier Cercas

Temàtica: Narrativa

Editorial: Literatura Random House

Idioma: Castellà

Preu: 20,90 €

El monarca de las sombras narra la búsqueda del rastro perdido de un muchacho casi anónimo que peleó por una causa injusta y murió en el lado equivocado de la historia. Se llamaba Manuel Mena y en 1936, al estallar la guerra civil, se incorporó al ejército de Franco; dos años después murió combatiendo en la batalla del Ebro, y durante décadas se convirtió en el héroe oficial de su familia. Era tío abuelo de Javier Cercas, quien siempre se negó a indagar en su historia, hasta que se sintió obligado a hacerlo.

 

 

 

 

CD Un estrany poder

Autors: Els Amics de les Arts

El 4rt disc d'estudi d'Els Amics de les Arts. Produït, gravat i mesclat per Tony Doogan. Masteritzat per Greg Calbi (Sterling Sound NYC)
 

 

 

 

 

 

 

 

Mitja vida

Autor: Care Santos

Temàtica: Narrativa

Editorial: Columna

Idioma: Català

Preu: 20,50 €

Premi Nadal 2017

En ple estiu del 1950 cinc noies adolescents internes en un col·legi de monges juguen juntes per última vegada a «Acció o Veritat» o, com elles en diuen, el joc de les penyores. Dues, les bessones Viñó, estan a punt de començar una nova vida, plena d’interrogants, lluny d’allà. L’ocasió és especial i ho saben, però cap d’elles espera que aquesta nit es converteixi en un punt d’inflexió per a algú més i que sense ni tan sols imaginar-ho acabi marcant el seu camí per sempre. 

A través de les vides de cinc amigues al llarg de trenta anys, Mitja vida retrata una generació de dones que van haver de construir els seus destins a l’Espanya de la dictadura i la Transició, en un moment en què la hipocresia d’aquells que volien mantenir les formes a qualsevol preu es va enfrontar amb noves mirades sobre l’amistat, l’amor i la llibertat. 

 

Media vida

Autor: Care Santos

Temàtica: Narrativa

Editorial: Planeta

Idioma: Castellà

Preu: 20,50 €

Premi Nadal 2017

En pleno verano del año 1950 cinco chicas adolescentes internas en un colegio de monjas juegan juntas por última vez a «Acción o Verdad» o, como ellas lo llaman, el juego de las prendas. Dos de ellas, las gemelas Viñó, están a punto de empezar una nueva vida, llena de interrogantes, lejos de allí. La ocasión es especial y lo saben, pero ninguna espera que esa noche se convierta en un punto de inflexión para alguien más y que sin siquiera imaginarlo acabe marcando su camino para siempre. A través de las vidas de cinco amigas a lo largo de treinta años, Care Santos retrata a una generación de mujeres que tuvieron que construir sus destinos en un momento en que la hipocresía de aquellos que querían mantener las formas a cualquier precio se enfrentó a nuevas miradas sobre la amistad, el amor y la libertad.

 

 

 

La fada negra

Autor: Xavier Theros

Temàtica: Narrativa

Editorial: Destino

Idioma: Català

Preu: 20,50 €

Premi Josep Pla 2017

Barcelona, 1843. Una nit d’estiu, un nen apareix degollat en un fumador d’opi. En Llàtzer Llampades, un capità de vaixell expulsat de la marina mercant, a qui un tràgic naufragi ha marcat per sempre, es converteix en policia empès per les circumstàncies. El país viu la minoria d’edat de la reina Isabel II. Governa el seu regent, l’odiat general Espartero. A la ciutat, bruta i claustrofòbica, plena de barricades i fantasmes i asfi xiada per les muralles, està a punt d’esclatar la revolució. Per reprimir-la, l’exèrcit es prepara per a un llarg i brutal bombardeig que durarà tres mesos. 
Sota les bombes, enmig del setge militar i només consolat per la seva ardent amant, el capità Llampades haurà d’esbrinar qui és el misteriós assassí de les criatures.

La fada negra és una novel·la ambientada en una Barcelona convulsa que ens ofereix un relat ple de passions i intrigues amb una força narrativa insòlita, sorprenent i captivadora.

 

Vida familiar

Autor: Jenn Díaz

Temàtica: Narrativa

Editorial: Proa

Idioma: Català

Preu: 18,50 €

Premi Mercè Rodoreda 2016

Les històries de Jenn Díaz esclaten en la quotidianitat més pròxima: una nena que se separa de la seva mare com ho faria d’un amant, l’adolescent que viu el primer amor i la primera mort alhora, la mare sola davant el nen amb por, la noia que no entén la germana que ja no viu a casa, una festa d’aniversari, la nòvia secreta del pare... D’aquests personatges familiars, l’escriptora en capta els instants on es produeix una ruptura, una ferida, una il·luminació. Amb una escriptura a cau d’orella, fa un mapa de les relacions de família, l’herència emocional que salta de generació en generació, la incomunicació diària i també la inseguretat davant d’una vida que de vegades ofereix massa camins.

 

 

 

El setè àngel

Autor: David Cirici

Temàtica: Narrativa

Editorial: Proa

Idioma: Català

Preu: 20,00 €

Premi Sant Jordi 2016

L’Ernest, un publicitari d’èxit i entusiasta dels plaers de la vida, navega amb el seu veler entre les illes de Patmos i d’Icària en companyia del seu fill de set anys Marc, de la seva parella Sophie i del petit Max, fill de la Sophie. Fa mala mar. Quan comença a pondre’s el sol, el veler topa amb les restes d’un naufragi i en Marc cau a l’aigua. Així comença la història. El lector seguirà la recerca desesperada del pare, el sentiment de culpa i la crisi que el duu a les portes de la bogeria. I seguirà, en paral·lel, l’aventura del fill, que la nit mateixa de l’accident és rescatat per una llanxa carregada de famílies de Síria i l’Afganistan que miren d’arribar a les costes de Samos. Sense que ningú no ho sàpiga, el petit Marc viurà l’aventura incerta dels refugiats.

El setè àngel és una història commovedora sobre la fragilitat de la vida, els cops de l’atzar i el lligam entre pares i fills.

 

Clarissa

Autor: Stefan Zweig

Temàtica: Narrativa estrangera

Editorial: Quaderns Crema

Idioma: Català

Preu: 16 €

Aquesta commovedora novel·la tardana de Stefan Zweig avui es considera el testament en el qual l'escriptor austríac va condensar els ideals humanístics que va abraçar tota la vida. La Clarissa, filla d'un militar austríac, coneix un jove socialista francès, de qui s'enamora. La Gran Guerra separa els amants. Clarissa torna a Àustria després d'haver decidit tenir un fill de l'enemic i de criar-lo.

 

 

Clarissa

Autor: Stefan Zweig

Temàtica: Narrativa estrangera

Editorial: Acantilado

Idioma: Castellà

Preu: 16 €

Esta novela es hoy considerada el testamento en el que el extraordinario escritor austríaco condensó los ideales humanísticos. Clarissa, hija de un militar austríaco, conoce en Lucerna a un joven socialista francés del que se enamora. El estallido de la Gran Guerra separa a los amantes y la joven que ha quedado embarazada, debe volver a Austria, donde toma la decisión de tener y criar a un hijo del enemigo.

 

 

Tirant lo Blanch

Autor: Joanot Martorell - Josep Vicent Miralles - Paula Bonet

Temàtica: Clàssics catalans

Editorial: Drassana

Idioma: Català

Preu: 19,75 €

 

El Tirant lo Blanch és la fingida biografia d’un cavaller bretó que participa en justes i festes en les corts d’Anglaterra i de Sicília, defén Rodes i l’Imperi Bizantí dels atacs del Gran Turc i del Soldà del Caire, manté una intensa relació amorosa amb la filla de l’emperador, Carmesina, i conquerix el nord d’Àfrica abans de tornar a Constantinoble. És la novel.la capital de les lletres valencianes, una obra excepcional dins de la literatura medieval europea i el clàssic valencià més traduït en tot l’àmbit mundial. El text original va ser escrit pel cavaller valencià Joanot Martorell i ací presentem una versió adaptada per Josep Vicent Miralles, amb l’assessoria històrica de Vicent Baydal, i il·lustrada per Paula Bonet.

 

Sempre hem viscut al castell

Autor: Shirley Jackson

Temàtica: Narrativa estrangera

Editorial: l’altra editorial

Idioma: Català

Preu: 18 €

La Merricat Blackwood és una nena solitària i amb molta fantasia que viu al casalot familiar amb la seva germana gran, la Constance, i el seu oncle Julian, un home vell i minusvàlid que es mou en cadira de rodes. La Merricat passa les hores vagant pel jardí, enterrant tresors, jugant amb el seu gat Jonàs i somiant amb viatjar a la lluna i començar una vida nova. I, des que fa sis anys va morir la resta de la seva família, una de les seves obsessions és protegir la seva germana, i la casa, de la xafarderia, l’hostilitat i el rebuig agressiu de la gent del poble. Els dies transcorren tranquil·lament enmig d’una alegria plàcida i solitària fins que una visita inesperada es planta al bell mig del jardí i s’instal·la al casalot. Aterrida, només la Merricat aconsegueix veure-hi el perill; aquesta visita, i la presència constant i abassegadora del passat que no se’n va mai, capgirarà les seves vides definitivament.

 

Siempre hemos vivido en el castillo

Autor:  Shirley Jackson

Temàtica: Narrativa estrangera

Editorial: Editorial Minúscula

Idioma: Castellà

Preu: 18,50 €

«Me llamo Mary Katherine Blackwood. Tengo dieciocho años y vivo con mi hermana Constance. A menudo pienso que con un poco de suerte podría haber sido una mujer lobo, porque mis dedos medio y anular son igual de largos, pero he tenido que contentarme con lo que soy. No me gusta lavarme, ni los perros, ni el ruido. Me gusta mi hermana Constance, y Ricardo Plantagenet, y la Amanita phalloides, la oronja mortal. El resto de mi familia ha muerto.» Con estas palabras se presenta Merricat, la protagonista de Siempre hemos vivido en el castillo, que lleva una vida solitaria en una gran casa apartada del pueblo. Allí pasa las horas recluida con su bella hermana mayor y su anciano tío Julian, que va en silla de ruedas y escribe y reescribe sus memorias. La buena cocina, la jardinería y el gato Jonas concentran la atención de las jóvenes. En el hogar de los Blackwood los días discurrirían apacibles si no fuera porque algo ocurrió, allí mismo, en el comedor, seis años atrás.

 

Cada noche un poema

Autor: Montserrat Abelló

Temàtica: Poesia

Editorial: Valparaiso ediciones

Idioma: Castellà

Preu: 12,00 €

Data de publicació: 16/01/2017

La obra de Montserrat Abelló ha dado voz a la vida diaria de las mujeres con un lenguaje propio y la ha convertido en un referente vital y artístico para los más jóvenes.

 

Il·lusions elementals

Autor: Ponç Puigdevall

Temàtica: Narrativa

Editorial: Edicions 62

Idioma: Català

Preu: 20,00 €

Data de publicació: 11/01/2017

Premi Joanot Martorell 2016

El protagonista d'Il·lusions elementals és un col·leccionista d’errors. Un home sense ni cinc, entossudit a confondre’s quant a l’amor, amb certa tendència a oscil·lar entre la melancolia i la destrucció, entre la rutina i l’excés. Un home que mai no ha entès el vincle entre les causes i els efectes i, atrapat en ell mateix, s’ha deixat dur per les lleis de l’atzar.

És escriptor. I per fugir dels grans temors que li generen les  vicissituds que viu a Girona emprèn un viatge que, sense adonar-se’n,  l’aboca a la més estricta indigència. Un viatge irrevocable a les tenebres, al fons de la pobresa física i material, al costat d’altres indigents que, com ell, han estat engolits per la nit. L’únic al·licient diari: sobreviure  a la gana, al fred, a la por. I vèncer el cansament de l’ànima que a poc a poc es contagia al co

 

La voluntat i la quimera

Autor: Jordi Casassas

Temàtica: Assaig

Editorial: Pòrtic

Idioma: Català

Preu: 17,50 €

Data de publicació: 11/01/2017

Premi Carles Rahola d’assaig 2016

La voluntat i la quimera fa una lectura nova d’aquest moviment dins del seu temps, que a l’Europa occidental transcorre entre les darreries del segle XIX i l’impacte de la Gran Guerra. El noucentisme no és, per tant, un fenomen privatiu de Catalunya i, molt menys, el refl ex exclusiu dels interessos de la burgesia local. Per altra part, el noucentisme, lluny de ser un parèntesi conservador entre l’esclat progressista del modernisme i la irrupció moderna i “proletària” de les avantguardes (com es va consolidar en la interpretació dels anys seixanta del segle XX), representa una de les tres grans cosmovisions que determinen la dinàmica cultural política de la contemporaneïtat catalana, al costat de la renaixença romàntica i del marxisme. Així doncs, considerem que el temps llarg del noucentisme es produeix entre les darreries del segle XIX fins a la irrupció marxista dels anys seixanta del segle XX.

 

El guant de plàstic rosa

Autor: Dolors Miquel

Temàtica: Poesia

Editorial: Edicions 62

Idioma: Català

Preu: 15,00 €

Data de publicació: 11/01/2017

Premi Ausiàs March 2016

El guant de plàstic rosa, que ha merescut el Premi Ausiàs March en l’edició de 2016, és un llibre d’una enorme potència imaginativa i expressiva, escrit treballosament a còpia d’anys.  A partir d’una imatge insòlita —el cadàver d’un home podrint-se a l’aigüera— s’hi descabdella una reflexió lírica sobre la vivència de la mort.

 

El Laberinto de los Espíritus

 Autor: Carlos Ruiz Zafón

Temàtica: Narrativa

Editorial: Planeta

Idioma: Castellà

Preu: 23,90 €

 

El Laberinto de los Espíritus es un relato electrizante de pasiones, intrigas y aventuras. A través de sus páginas llegaremos al gran final de la saga iniciada con La Sombra del Viento, que alcanza aquí toda su intensidad y calado, a la vez que dibuja un gran homenaje al mundo de los libros, al arte de narrar historias y al vínculo mágico entre la literatura y la vida.

 

 

El Laberint dels Esperits

 Autor: Carlos Ruiz Zafón

Temàtica: Narrativa

Editorial: Columna

Idioma: Català

Preu: 23,90 €

 

El Laberint dels Esperits és un relat electritzant de passions, intrigues i aventures. A través d’aquestes pàgines arribarem al final de la saga iniciada amb L’Ombra del Vent, que assoleix aquí tota la intensitat i fondària, alhora que dibuixa un gran homenatge al món dels llibres, l’art de narrar històries i el vincle màgic entre la literatura i la vida.

 

 

CD Malalts del cel

SISA

En aquest disc hi col·laboren i aporten el seu talent Pau RibaMarina RossellAnna RoigRoger MasDavid Carabén i la Selene de Música Dispersa. Han estat també molt importants el pianista Gregori Ferrer, que l’ha ajudat en la direcció musical i els arranjaments, el seu extraordinari violinista de capçalera, en Xavier Riba, i la Dolors Palau, que des de l'inici sempre ha cantat amb ell.

 

 

 

CD Transparències

TOTI SOLER

El guitarrista de Vilassar de Dalt presenta un nou treball discogràfic, Transparències, una continuació de Vida secreta (K. Industria Cultural, 2005). A Transparències hi ha una sèrie de temes recuperats de discos anteriors que semblen més improvisats, molt lliures, molt oberts i que, segons el mateix Toti, "parlen fluixet, sense pressa".

 

 

 

Tú no eres como las otras madres

Autor: Angelika Schrobsdorff

Temàtica: Narrativa Estrangera

Editorial: Periférica & Errata Naturae

Idioma: Castellà

Preu: 24,50 €

PREMI LLIBRE DE L'ANY 2016 DEL GREMI DE LLIBRETERS DE MADRID

La narración de Angelika Schrobsdorff reconstruye la vida real e inconformista de su madre, una mujer nacida en una familia de la burguesía judía de Berlín, liberada de los prejuicios de su tiempo y deseosa de casarse con un artista (y no con el «excelente partido» que le han buscado, un comerciante opulento y maduro). Así, Else vivirá de lleno el nacimiento de un nuevo mundo junto a la culta bohemia berlinesa de los «locos años veinte», un periodo en el que tendrá tres hijos de tres padres diferentes, fiel a las dos promesas que se hizo de joven: vivir la vida con la máxima intensidad y tener un hijo con cada hombre al que amara. Ésta es, por tanto, la historia de una mujer singular y sedienta de independencia, que será arrollada por aquello mismo en lo que se negaba a creer al principio: el presente. Sin embargo, en la dura prueba del exilio, Else encontrará una realidad nueva y reveladora tras una vida que hasta entonces ha estado enteramente dedicada a las fiestas, los viajes y el amor.

 

Tu no ets una mare com les altres

Autor: Angelika Schrobsdorff

Temàtica: Narrativa Estrangera

Editorial: La Campana

Idioma: Català

Preu: 23,95 €

Angelika Schrobsdorff reconstrueix la vida real i inconformista de la seva mare, l’Else, una dona nascuda en una família de la burgesia jueva de Berlín que viurà de ple els «bojos anys vint» i que tindrà tres fills de tres pares diferents, fidel a les dues promeses que es va fer de jove: viure la vida amb la màxima intensitat i tenir un fill amb cada home que estimés.
Amb passió però sense compassió, amb empatia i admiració, però alhora amb una mirada crítica, Angelika Schrobsdorff ho explica amb dues veus diferents: la de la dona adulta, que coneix fins al fons l’ànima humana i, per tant, no jutja, i la de la nena i l’adolescent que reviuen els records d’aquella mare tan poderosa.
Tu no ets una mare com les altres és una potent història real d’una mare fascinant i forta però al mateix temps plena de debilitats i contradiccions.

 

 

Llibre vermell de Montserrat (CD+DVD)

JORDI SAVALL

Nova gravació d’una de les primeres interpretacions que Jordi Savall va fer d’aquesta meravellosa obra, realitzada a l’Esglèsia del Pi de Barcelona el novembre del 2013, en homenatge a Montserrat Figueras.

‘Més enllà del temps passat, avui en ple segle XXI i per a les generacions futures, aquestes cançons i danses sacres seguiran emocionant-nos profundament gràcies al seu missatge etern d’espiritualitat, amor i bellesa’.

  

 

Data d'actualització:  24.01.2017