• Imprimeix

Novetats

La memòria de l’arbre

Autor: Tina Vallès

Temàtica: Narrativa

Editorial: Anagrama

Idioma: Català

Preu: 16,90 €

Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2017

«Em puc posar content?» No sap per què, el Jan intueix que no és tan bona notícia que ara siguin cinc a casa. Els avis Joan i Caterina han deixat Vilaverd i s’han instal·lat amb ells al pis del barri de Sant Antoni, a Barcelona. I aquest canvi alterarà el dia a dia a casa, on les paraules i els silencis prendran nous significats. Però el Jan i el Joan tenen el seu món, ple de passejades, arbres i lletres amb més significat del que sembla.

Mentre els adults fan el possible perquè tot vagi com sempre, el Jan es fixa en els detalls del seu voltant i els va ajuntant per entendre què passa. Les converses entre avi i nét, amb preguntes sense resposta i respostes sense pregunta, construeixen un mosaic d’escenes per on avança la relació entre tots dos, i la història d’un desmai en serà el fil conductor.

 

La memoria del árbol

Autor: Tina Vallès

Temàtica: Narrativa

Editorial: Anagrama

Idioma: Castellà

Preu: 16,90 €

Premi Llibres Anagrama de Novela 2017

«¿Puedo ponerme contento?» Sin saber por qué, Jan intuye que no es tan buena noticia que ahora sean cinco en casa. Los abuelos Joan y Caterina han dejado Vilaverd y se han instalado con ellos en su piso del barrio de Sant Antoni, en Barcelona. Y este cambio alterará el día a día en casa, donde las palabras y los silencios adquirirán nuevos matices. Pero Jan y Joan tienen su mundo, lleno de paseos, árboles y letras con más significado de lo que parece.

Mientras los adultos hacen lo posible para que todo vaya como siempre, Jan se fija en los detalles de su alrededor y los va uniendo para entender qué pasa. Las conversaciones entre abuelo y nieto, con preguntas sin respuesta y respuestas sin pregunta, construyen un mosaico de escenas por donde avanza la relación entre los dos, cuyo hilo conductor será la historia de un sauce llorón.

 

 

Individus com nosaltres

Autor: Ferran Torrent

Temàtica: Narrativa

Editorial: Editorial Columna

Idioma: Català

Preu: 22,50 €

Data de publicació: 7/06/2017

Comença el 2015 i falta poc perquè el panorama polític valencià canviï com no ho ha fet en
dècades... però la gent que viu contra corrent ni vol ni pot deixar de fer-ho. Marc Sendra,
periodista convertit en autònom després d'abandonar el seu diari, prepara una novel·la sobre
un atracament històric comès en ple centre de la ciutat. Ho farà amb l'ajuda de vells coneguts,
com ara el Llargo, el Messié, el pare Rafel i el Mític Regino, a més del detectiu retirat Toni Butxana,
els germans Torres i l'excomissari Tordera. No obstant això, s'hi entrebancaran un segrest
i un assassinat totalment inesperats, ingredients que ell mateix pretenia afegir al llibre com a
incentius i que acabaran formant part de la realitat més immediata...

 

 

 

La sustancia del mal

Autor: Luca D’Andrea

Temàtica: Narrativa estrangera

Editorial: Alfaguara

Idioma: Castellà

Preu: 20.90 €

Data de publicació: Juny 2017

 

El thriller literario del año.No devorarás este libro: este libro te devorará a ti.En 1985, durante una terrible tormenta, Kurtz Schaltzmann, Markus Baumgartner y su hermana Evi son brutalmente asesinados en el Bletterbach, un enorme cañón tirolés cuyos fósiles cuentan la historia del mundo.Treinta años más tarde, Jeremiah Salinger, un documentalista estadounidense recientemente instalado en una aldea de la zona junto a su mujer Annelise y su hija pequeña, se obsesiona con ese caso nunca resuelto. Todos a su alrededor, desde su suegro Werner, exdirector del Socorro Alpino y uno de los hombres que descubrieron los cuerpos mutilados, hasta la propia Annelise, son sospechosos de alguna manera y nadie desea remover el pasado. Sin embargo, es como si aquel sangriento acontecimiento arrastrara una maldición y en el Bletterbach hubiese despertado algo espantoso, tan antiguo como la misma tierra, que se creía desaparecido.¿Podrá Salinger descubrir la verdad y sobrevivir a ella?

 

La substància del mal

Autor: Luca D’Andrea

Temàtica: Narrativa estrangera

Editorial: Rosa dels Vents

Idioma: Català

Preu: 20.90 €

Data de publicació: Juny 2017

L'any 1985, durant una terrible tempesta, en Kurt Schaltzmann, en Markus Baumgartner i la seva germana Evi són brutalment assassinats al Bletterbach, un enorme congost tirolès els fòssils del qual expliquen la història del món.

Al cap de trenta anys, en Jeremiah Salinger, un do cumentalista nord-americà que fa poc s'ha instal·lat a la zona amb la seva dona Annelise i la seva filla petita, s'obsessiona amb aquest cas sense resoldre. Tota la gent que l'envolta, començant pel seu sogre, en Werner, exdirector d'Ajuda Alpina i un dels homes que va descobrir els cossos mutilats, i acabant per la mateixa Annelise, són sospitosos del crim d'alguna manera i cap d'ells no vol remoure el passat. Tanmateix, és com si aquell esdeveniment tan sagnant arrossegués una maledicció que hagués despertat alguna cosa espantosa al Bletterbach, tan antiga com la mateixa Terra, que la gent donava per desapareguda.

Podrà en Salinger descobrir la veritat i sobreviure-hi?

El venut

Autor: Paul Beatty

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Més Llibres Editorial

Idioma: Català

Preu: 20,95 €

Premi Booker 2016

Aquesta és la història de Dickens, una localitat empobrida del sud de Los Angeles que un dia desapareix dels mapes per convertir-se en una barriada extrema de la megalòpoli. I de l'esforç quixotesc de l'antiheroi negre que fa de narrador per restablir la ciutat i el seu orgull. Pel camí, en un seguit de girs argumentals tan surrealistes com hilarants, recuperarà la xicota de la seva joventut, acabarà sent propietari d'un esclau i posarà en marxa un ambiciós pla per restaurar la segregació racial que el durà de pet al Tribunal Suprem dels Estats Units, on hi qüestionarà totes les «veritats» de la societat nord-americana, des de la igualtat fins a la fama, passant per la paternitat o pels restaurants xinesos.

 

 

 

 

El vendido

Autor: Paul Beatty

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Malpaso Ediciones

Idioma: Castellà

Preu: 22,00 €

Premio Booker 2016

Después de que su padre sea asesinado por la policía, nuestro protagonista, un agricultor urbano y fumador habitual de marihuana, se embarca en un controvertido experimento social: reintroducir la esclavitud en una comunidad afroamericana de la California contemporánea. Decide también abrazar la causa de reubicar en el mapa Dickens, su ciudad natal, un villorrio de mala muerte del que no se conserva rastro alguno en ningún mapa de la región y cuyos habitantes ni siquiera son dignos de figurar en el listín telefónico, pues así lo ha decidido el mercado de la especulación inmobiliaria.

 

 

 

 

Desplaçar el centre

Autor: Ngugi wa Thiong'o

Temàtica:  Assaig 

Editorial: Raig Verd Editorial

Idioma: Català

Preu: 19.90 €

Durant els últims quatre-cents anys, les cultures del món han estat dominades per un conjunt d'estats occidentals, que han arribat a veure's a si mateixos com a centre de l'univers, un centre des del qual han controlat, a més del poder econòmic i polític, el poder cultural. Un dels efectes més devastadors d'aquest domini ha estat l'anihilació i la repressió de les cultures africanes. Si la cultura que està al servei del poble és més feble, la lluita del campesinat i el proletariat pels drets humans fonamentals i per la redistribució de la riquesa és més difícil.

A "Desplaçar el centre" wa Thiong'o es preocupa de "desplaçar" aquest centre en dos sentits per tal d'alliberar no només les cultures africanes, sinó les de tot el món: internacionalment cal desplaçar-lo des d'Occident cap a a la resta d'esferes culturals, i nacionalment s'ha d'apartar de les minories de poder i portar-lo cap a l'autèntic centre creatiu, les classes treballadores, en condicions d'igualtat racial, religiosa i de gènere.

 

 

 

Desplazar el centro

Autor: Ngugi wa Thiong'o

Temàtica:  Assaig 

Editorial: Rayo Verde Editorial

Idioma: Castellà

Preu: 19.90 €

Durante los últimos cuatrocientos años, las culturas del mundo han sido dominadas por un conjunto de estados occidentales, que han llegado a verse a sí mismos como el centro del universo, un centro desde el cual han controlado, además del poder económico y político, el poder cultural. Uno de los efectos más devastadores de este dominio ha sido la aniquilación y la represión de las culturas africanas. Con la cultura al servicio del pueblo debilitada y dividida, la lucha del campesinado y del proletariado por los derechos humanos fundamentales y por la redistribución de la riqueza es más dificil. 

En este libro, wa Thiong'o se preocupa de "desplazar" este centro en dos sentidos para liberar no solamente las culturas africanas, sino las de todo el mundo: internacionalmente hay que desplazarlo desde Occidente hacia el resto de esferas culturales, y nacionalmente hay que apartarlo de las minorías de poder y llevarlo hacia el auténtico centro creativo, las clases trabajadoras, en condiciones de igualdad racial, religiosa y de género.

 

 

 

La república

Autor: Joost de Vries

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Anagrama Llibres

Idioma: Català

Preu: 19,90 €

Una comèdia d’embolics amb professors que fan d’espies? Una novel·la sobre les complexes rela­cions mestre-deixeble? Una reflexió sobre l’amor, l’amistat i la gelosia? Una provocació que indaga en els límits de l’humor? Un joc literari erudit i pop carregat de pèrfida ironia? Un toc d’alerta sobre el neofeixisme? Tot això i molt més forma part de La república, que arrenca amb la mort de Josip Brik, carismàtic professor universitari expert en Hitler.

 

 

 

 

 

 

La república

Autor: Joost de Vries

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Anagrama

Idioma: Castellà

Preu: 19,90 €

¿Una comedia de enredo con profesores a modo de espías? ¿Una novela sobre las complejas relaciones maestro-discípulo? ¿Una sátira feroz del mundillo académico? ¿Una narración sobre las obsesiones que gobiernan nuestras vidas? ¿Una reflexión sobre el amor, la amistad y los celos? ¿Una provocación que indaga en los límites del humor? ¿Un juego literario erudito y pop cargado de pérfida ironía, con guiños a la fanfiction y a Don DeLillo? ¿Un toque de alerta sobre el neofascismo?

Todo esto y mucho más forma parte de la muy estimulante La república, una novela cuya trama arranca con la muerte en misteriosas circunstancias de Josip Brik, carismático profesor universitario especializado en la figura de Hitler y sus representaciones en la cultura contemporánea.

 

 

 

 

Sota l’aigua

Autor: Paula Hawkins

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial: Edicions La Campana

Idioma: Català

Preu: 19,90 €

Dies abans de morir la Nel va trucar a la seva germana. La Jules no li va agafar el telèfon. Diuen que s'ha suïcidat. I la Jules ha hagut de tornar a un lloc d'on pensava que havia fugit per sempre i fer-se càrrec de la filla adolescent que la seva germana ha deixat òrfena. Però la Jules té por. Por dels records que ha tingut enterrats durant tot aquest temps i d'una certesa: la Nel no s'hauria llançat mai al buit.

 

 

 

 

 

 

Escrito en el agua

Autor: Paula Hawkins

Temàtica: Narrativa estrangera 

Editorial:  Planeta

Idioma: Castellà

Preu: 19,90 €


Pocos días antes de morir, Nel Abbott estuvo llamando a su hermana, pero Jules no cogió el teléfono, ignoró sus súplicas de ayuda. Ahora Nel está muerta. Dicen que saltó al río. Y Jules se ve arrastrada al pequeño pueblo de los veranos de su infancia, un lugar del que creía haber escapado, para cuidar de la adolescente que su hermana deja detrás. Pero Jules tiene miedo. Mucho miedo. Miedo al agua, miedo de sus recuerdos enterrados largo tiempo atrás, y miedo, sobre todo, de su certeza de que Nel nunca habría saltado.

 

 

 

 

 

 

Matèria grisa

Autor: Teresa Solana

Temàtica: Narrativa

Editorial: Amsterdam

Idioma: Català

Preu: 17.90 €

El títol és un joc entre la “matèria grisa” de les neurones i la temàtica “grisa” de les històries. Fets delictius s’expliquen amb sentit de l’humor, ironia i esperit crític. Entre els temes hi trobem qüestions d’actualitat, com la violència de gènere, l’evasió d’impostos o les dificultats de les persones jubilades.

Data d'actualització:  24.01.2017