• Imprimeix

Els editors presenten i recomanen

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna acull presentacions de llibres que proposen editors, a més de les que s'organitzen directament.

És una forma de recomanar-los al públic de Madrid. 

Si són de petit format, tenen lloc a l'espai de la llibreria. Les que conten amb una assistència nombrosa s'organitzen a l'espai del centre cultural.

Els editors poden sol·licitar l'espai contactant amb el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna (centreculturalblanquerna@gencat.cat).

 

 

 

  

 

Data d'actualització:  30.06.2016

Dilluns 29 de maig a les 19.00 h

La sonrisa helada

Presentació del llibre:  La sonrisa helada. Un caso de Simón Prisco de Josep Maria Hernández Ripoll

 

El cadàver descobert en una pista d'esquí d'Innsbruck portarà a Simó Prisco, detectiu de professió amb despatx a Barcelona, a investigar l'estranya mort, en aparença accidental, d'Àfrica Pitarch, una jove de bona família de l'alta societat catalana. Prisco descobrirà que rere el cadàver de la noia del somriure glaçat s'amagen les sinistres activitats d'una fundació dedicada a la investigació genètica.

 

Hi intervindran:

Juancho Dumall. Director adjunt de El Periódico de Catalunya.

Josep Maria Hernández Ripoll. Autor.

Data d'actualització:  29.05.2017

Dimecres 31 de maig a les 19.00 h

Presentación de dos títulos de la colección Una inmersión rápida de Tibidabo Ediciones, SA

Presentació de dos títols de la col·lecció Una inmersión rápida de Tibidabo Ediciones, SA

 

Hi intervindran:

Antoni Comas. Editor.

Ferran Sáez-Mateu. Autor del llibre Progresismo.

Oscar Pérez de la Fuente. Autor del llibre Igualdad.

Data d'actualització:  31.05.2017

Dilluns 5 de juny a les 19.00 h

Josep Pla davant la casa del primer ministre anglès. Londres, 1955. Autor Josep Vergés

Josep Pla davant la casa del primer ministre anglès. Londres, 1955. Autor Josep Vergés Fundació Josep Pla, col·l. Josep Vergés.

Josep Pla: El viaje no se acaba

 

El número de maig de la veterana revista Ínsula, una de les més prestigioses de l'hispanisme internacional, conté un variat dossier monogràfic dedicat a aquest immens escriptor i periodista que va ser Josep Pla i Casadevall (1897-1981). Per donar forma al monogràfic, coordinat per Xavier Pla i Francesc Fuster, s'ha comptat amb la inestimable col·laboració d'historiadors, filòlegs i escriptors planians de la talla de Maximiliano Fuentes, Jordi Canal, Jesús Revelles Esquirol, Ignacio Peyró i David Viñas. A més, el dossier inclou com a cirereta un document inèdit de Pla que es publica ara per primera vegada en castellà: una sucosa carta que l'escriptor empordanès va enviar el 1927 al periodista i polític republicà Carles Esplà.

 

Tot i que el volum número 39 (últim que Pla va poder supervisar abans de morir el mateix any de la seva publicació) de la seva Obra Completa portés el premonitori títol de El viatge s'acaba, la intenció és portar la contrària al mestre empordanès i demostrar que, tot i a haver generat una bibliografia oceànica, la seva obra continua sent avui una caixa de sorpreses per al lector curiós i una mina inapreciable per a qualsevol investigador que s'hi apropi.

 

 

Hi intervindran:

 

-Francisco Fuster. Professor Universitat de València.

-Xavier Pla. Professor Universitat de Girona.

-Arantxa Gómez. Editora de la revista Ínsula.

-Ignacio Peyró. Escriptor.

-Ferran Mascarell. Delegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid.

-Juan Manuel Bonet. Director de l’Instituto Cervantes.

Data d'actualització:  05.06.2017