• Imprimeix

Els editors presenten i recomanen

 

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna acull presentacions de llibres que proposen editors, a més de les que s'organitzen directament.

És una forma de recomanar-los al públic de Madrid. 

Si són de petit format, tenen lloc a l'espai de la llibreria. Les que conten amb una assistència nombrosa s'organitzen a l'espai del centre cultural.

Els editors poden sol·licitar l'espai contactant amb el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna (centreculturalblanquerna@gencat.cat).

Data d'actualització:  30.06.2016

Dilluns 19 de març a les 19.00h

Abans de la boira

Presentació del llibre: ‘Abans de la boira’, de Pep Antoni Roig

 

Salvador Colom, un penedesenc que treballa de professor universitari a Itàlia, torna a casa per tal d'assistir a l'esfondrament del campanar del seu poble. Amb aquest pretext argumental, Pep Antoni Roig construeix una novel·la en què la força simbòlica del campanar es desplega com una al·legoria que condueix el text cap a reflexions diverses sobre l'esfondrament dels valors de la cultura occidental, l'ús de la por per part del poder o el caràcter deshumanitzador de la tecnologia.

Abans de la boirallibre guanyador del I Premi Anna Maria de Saavedra– va seguint el curs capriciós i erràtic d’una conversa, saltant d'un tema a l'altre i transportant el lector, a més, als paratges d'Itàlia, la Catalunya Nord i el Penedès, els tres territoris que tenyeixen les poc més de 140 pàgines de l'obra.

 

Hi intervindran:

Josep Lambies. Periodista.

Núria Martínez. Periodista.

Pep Antoni Roig. Autor.

Data d'actualització:  19.03.2018

Dimarts, 3 d'abril de 2018 a les 19h

'La Cataluña insurgente'

En quin moment el sistema de partits a Catalunya va fer implosió? Quan va entrar en crisi el sistema polític català? Com és possible que el sentiment secessionista passés d'irrellevant a ser majoritari en 15 anys? Quina és la diferència entre el final del segle xx i aquests lustres del segle xxi? Qüestions sense resposta? Aquest assaig intenta respondre des de la distància acadèmica a les preguntes que ens formulem, els opinadors, els polítics, l'opinió pública i publicada pels científics socials.
Per què insurgència com a concepte per definir el que està ocorrent a Catalunya?
Aquest assaig és una reflexió sobre el passat pròxim, de l'actualitat i, sobretot, del futur que és on hem de viure.

 

Hi intervindran:

  • Gabriel Colomé. Autor del llibre.
  • Meritxell Batet. Diputada del PSC
  • Nacho Cardero. Director de 'El Confidencial'
Data d'actualització:  03.04.2018

Divendres, 6 d'abril de 2018 a les 19h

'Ya no', de Clara C. Scribá

Clara C. Scribá és una jove poeta madrilenya d'origen valencià en qui els seus poemes es troben resquícies de grans figures de la poesia del segle XX, com Idea Vilariño, José Hierro, Ángel González, Jaime Gil de Biedma i Maria Mercè Marçal. Va publicar el seu primer llibre, 'Plurales', a l'any 2014 (Harpo Libros). És filòloga hispànica, correctora, traductora d'anglès i estudia català al CCLBlanquerna. Ara, en 2018, Huerga y Fierro Editores publica la seva nova obra Ya no.

 


Ya no, es el títol d'un dels poemes més profundament nostàlgics i romàntics del segle XX. Idea Vilariño (1920-2009) el va escriure i el va incloure al seu poemari Poemas de amor (1957), dedicat al gran amor frustrat de la seva vida. Seixanta anys després, la seva obra va servir d'inspiració a la jove Clara. C. Scribá, que homenatja amb el seu segon poemari a la poeta uruguaia, així com despulla una ferida que mai es tancarà a la història universal: el dol de l'adéu.

Data d'actualització:  06.04.2018