• Imprimeix

Exposicions

Exposició: La ficción es una realidad por suceder Inauguració: dissabte 22 d’abril a les 12.00 h  

La ficción es una realidad por suceder

 

Data d’inauguració:

dissabte 22 d’abril a les 12.00 h

Data de finalització:

dissabte 24 de juny

 

“La ficción es una realidad por suceder” és un projecte que neix des del literari i a partir d'un interès en les teories dels mons possibles. En elles es parla de la cerca de la veritat dins de la ficció. És a dir, la coherència interna dins de tota narració que crea un pacte de confiança entre espectador i narrador.

El meu objectiu és analitzar el nostre món a través de la creació de mons que creiem fantàstics. Per fer-ho, he pres el nostre món com a punt de partida, modificat una llei natural o social i analitzat totes les conseqüències que aquest canvi provocaria (a nivell econòmic, identitari, social, etc.).

El projecte està format per nou instal·lacions d'àudio (on es narra el funcionament de nou mons) acompanyades per dibuixos, escultures o instal·lacions que en cap cas il·lustren l'àudio sinó que ofereixen altres possibilitats i afegeixen informació a la història narrada.

Una anàlisi de el “real” a través de el “irreal” a més d'un intent per trencar amb una concepció del món que es basa en oposats (ben/mal, veritat/mentida…), herència d'una tradició positivista que creu que la veritat resideix en allò que la humanitat pot percebre i comprovar científicament. Sense tenir en compte les pròpies limitacions de la percepció.

 

Ana Garcia-Pineda (Sabadell, 1982) és una artista llicenciada en belles arts per les universitats de Barcelona i Berlín.

 

Aquesta exposició forma part de Peu a fora, un cicle d’Espai 13 de la Fundació Joan Miró comissariat per Jordi Antas i produït per la Fundació Joan Miró amb la col·laboració de Fundació BancSabadell.

 

Data d'actualització:  22.04.2017

Des del 08 de febrer de 2017 fins al 08 d'abril de 2017

 Selección NAtural. This is the cover of the book

Dijous 30 de març a les 19:00 h: Visita guiada amb Mela Dàvila

L'exposició Selecció Natural – This is the Cover of the Book (Això és la portada de llibre), presenta 66 llibres publicats per artistes, fotògrafs, acadèmics i comissaris, tots ells involucrats en l'edició de llibres d'artista. La selecció de llibres publicats en les últimes cinc dècades no pretén oferir una vista panoràmica de la producció artística contemporània en aquest àmbit, sinó posar en evidència un joc tautològic, autorreferencial i enginyós existent respecte de les correspondències visuals, conceptuals i de contingut.

 

El títol cita dos llibres que podrien considerar-se com a parèntesis o referències estratègiques. L'obra seminal Book, de l'artista Fluxus nord-americà George Brecht, escrit el 1964 i publicat el 1972 amb un tiratge de només 50 exemplars.

A diferència d'aquesta obra autorreferencial, la publicació de Selección Natural (2009), de la peruana Sandra Gamarra, representa una apropiació crítica. L'artista va clonar l'antologia Art Now. 137 Artists at the Rise of the New Millennium, d'unes 640 pàgines, emprant el seu característic estil «pintat», i va reduir el seu contingut a només 28 pàgines, el nombre de dones artistes representades. Aquí el llibre es converteix en un manifest sociocultural i polític que qüestiona la desigualtat de gèneres i les normes que regeixen el mercat de l'art.

 

Divendres 24 de febrer, de 10:00 h a 12:00 h

Esmorzar ofert per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid i visita de la exposició.

Acte organitzat  per a galeristes, comissaris, coleccionistes i artistes, coincidint amb les fires: ARCOmadrid i Art Madrid.

Visita conduïda per Moritz Küng.

( Accés amb invitació).

 

Inauguració: 08 de febrer de 2017 a les 19:00

 Amb la participació de:

  • Moritz Kung. Comissari de l’exposició.
  • Gabriel Planella. Director del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.
  • Ferran Mascarell. Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid.

 

Es recomana confirmació d’assistència al correu: actesblanquerna.presidencia@gencat.cat

 

Altres activitats relacionades amb l'exposició:

Dijous 2 de març a les 19:00 h: Taula de debat “Fabricación, recolección, distribución y exhibición de libros de artistas”

Dijous 30 de març a les 19:00 h: Visita guiada amb Mela Dàvila. 

 

- Amb motiu d'aquesta exposició obrim una secció sobre llibre d'artista, a la Llibreria Blanquerna.

Data d'actualització:  08.04.2017

Visita guiada a l'exposició: 'Selecció Natural – This is the Cover of the Book'

S'han trobat 3 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Visita guiada a l'exposició: 'Selecció Natural – This is the Cover of the Book' 1
Visita guiada a l'exposició: 'Selecció Natural – This is the Cover of the Book' 2
Visita guiada a l'exposició: 'Selecció Natural – This is the Cover of the Book' 3