• Imprimeix

Exposicions

Inauguració: 08 de febrer de 2017 a les 19:00

 Selección NAtural. This is the cover of the book

L'exposició Selecció Natural – This is the Cover of the Book (Això és la portada de llibre), presenta 66 llibres publicats per artistes, fotògrafs, acadèmics i comissaris, tots ells involucrats en l'edició de llibres d'artista. La selecció de llibres publicats en les últimes cinc dècades no pretén oferir una vista panoràmica de la producció artística contemporània en aquest àmbit, sinó posar en evidència un joc tautològic, autorreferencial i enginyós existent respecte de les correspondències visuals, conceptuals i de contingut.

 

El títol cita dos llibres que podrien considerar-se com a parèntesis o referències estratègiques. L'obra seminal Book, de l'artista Fluxus nord-americà George Brecht, escrit el 1964 i publicat el 1972 amb un tiratge de només 50 exemplars.

A diferència d'aquesta obra autorreferencial, la publicació de Selección Natural (2009), de la peruana Sandra Gamarra, representa una apropiació crítica. L'artista va clonar l'antologia Art Now. 137 Artists at the Rise of the New Millennium, d'unes 640 pàgines, emprant el seu característic estil «pintat», i va reduir el seu contingut a només 28 pàgines, el nombre de dones artistes representades. Aquí el llibre es converteix en un manifest sociocultural i polític que qüestiona la desigualtat de gèneres i les normes que regeixen el mercat de l'art.

 

Divendres 24 de febrer, de 10:00 h a 12:00 h

Esmorzar ofert per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid i visita de la exposició.

Acte organitzat  per a galeristes, comissaris, coleccionistes i artistes, coincidint amb les fires: ARCOmadrid i Art Madrid.

Visita conduïda per Moritz Küng.

( Accés amb invitació).

 

Inauguració: 08 de febrer de 2017 a les 19:00

 Amb la participació de:

  • Moritz Kung. Comissari de l’exposició.
  • Gabriel Planella. Director del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.
  • Ferran Mascarell. Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid.

 

Es recomana confirmació d’assistència al correu: actesblanquerna.presidencia@gencat.cat

 

Altres activitats relacionades amb l'exposició:

Dijous 2 de març a les 19:00 h: Taula de debat “Fabricación, recolección, distribución y exhibición de libros de artistas”

Dijous 16 de març a les 19:00 h: Visita guiada amb Mela Dàvila. 

 

- Amb motiu d'aquesta exposició obrim una secció sobre llibre d'artista, a la Llibreria Blanquerna.

Data d'actualització:  08.02.2017

Exposició Selecció Natural

S'han trobat 8 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Exposició Selecció Natural. Fig 23
Exposició Selecció Natural. Fig 19
Exposició Selecció Natural. Fig 33
Exposició Selecció Natural. Fig 9
Exposició Selecció Natural. Fig 2
Exposició Selecció Natural. Fig 3
Exposició Selecció Natural. Fig 1
Exposició Selecció Natural. Fig 1 cover.