Cómo vivir con Internet

Aquest cicle reflexiona sobre les principals transformacions socials i culturals que comporta la introducció d'internet a les nostres vides.  

Els diàlegs se centren en diferents camps en què es donen aquestes transformacions i en les possibles maneres d'afrontar-les. 

 

Setembre-desembre 2017. Coordinat i moderat per Enric Puig Punyet.

 

Accés al Cicle: Cómo vivir con Internet

Data d'actualització:  20.07.2017

Sintonías Culturales

El cicle mostrarà com en el passat remot i en el proper fins a arribar al present, les interaccions entre les cultures castellana i catalana han passat per moments de relació fructífera, de sintonia o de paral·lelisme. En concordança o a l’altra cara de les diverses vicissituds polítiques, les cultures hispàniques han dialogat i s’han influït en profunditat d’una manera que no s’ha posat prou de relleu.

 

Coordinador del cicle: Xavier Bru de Sala. Escriptor i periodista. Membre del Consell Editorial d’El Periódico. Comissari de l’exposició Barcelona-Madrid, sintonies i distàncies, presentada a Barcelona i Madrid els anys 1997-1998. Coordinador amb Javier Tusell del volum Catalunya Espanya. Un diàleg amb futur (Planeta, 1999). Primer President del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (2007).

 

Accés al cicle: Sintonías culturales

Data d'actualització:  03.05.2017

Letras en tránsito. Prácticas literarias actuales

letras 1

La nova literatura catalana en diàleg amb la que s’està produint a Madrid i altres indrets d’Espanya, en els seus diferents gèneres.

Després del diàleg, una segona part de lectures encreuades.

 

Accés al cicle: Letras en tránsito. Prácticas literarias actuales

 

Data d'actualització:  21.02.2017

Noves i velles generacions. Un diàleg necessari

Diàlegs

Amb aquest cicle el CCLBlanquerna es transforma en un espai de diàleg intergeneracional. La iniciativa pretén apropar, a Madrid, la visió i l’experiència de persones vinculades amb Catalunya, tot constituint un espai de debat i reflexió que permeti una millor comprensió dels reptes polítics, econòmics i socials del segle XXI.

Accés al Cicle: Noves i velles generacions. Un diàleg necessari 

Data d'actualització:  31.08.2016

El (Des) encaje de Cataluña

El (Des)encaje de Catalunya

 

El Grup de recerca Política, Administració i Territori (PAT) de la Universitat Complutense (Director: Prof. Dr. Jaime Ferri Durá) organitza i coordina aquest cicle en el qual, des de diversos enfocaments, es deliberarà sobre El (des) encaix de Catalunya, fonamentalment, en l'actualitat.

Els ponents tractaran una sèrie de qüestions comunes i generals, en funció de la seva especialització acadèmica, i unes altres de més específiques, que formularan investigadors del PAT-UCM.

 

Es recomana inscripció prèvia a: actesblanquerna.presidencia@gencat.cat

 

Accés al Cicle de El (Des) encaje de Cataluña

 

 

 

 

 

 

Data d'actualització:  04.01.2017

Interacciones. Què ens ofereix el 2017?

Data d'actualització:  20.01.2017

El Estado del Estado

Estado del Estado

De la Transición democrática a la Transición nacional en Cataluña

Amb aquest cicle de converses es dóna veu a versions diferents d'episodis de la història recent. En cada sessió es confrontaran dues mirades, una des de Catalunya i l'altra des d'Espanya, per esbrinar punts de trobada i desacords.

Accés al Cicle de El Estado del Estado

Data d'actualització:  12.01.2017

Cicle: Dones, una causa per tot l'any

Ciclo Mujeres

Cicle: Mujeres, una causa para todo el año

Amb la mirada posada en la celebració del Dia Internacional de la Dona, el pròxim 8 de març, iniciem un cicle de reflexió a l'entorn d'experiències compartides en diferents àmbits de la nostra societat on les dones encara no són plenament reconegudes.

 

Hem plantejat aquest cicle amb la voluntat de contribuir a superar l'anècdota que representa recordar només un dia a l'any una causa noble, justa i digna. Aquesta causa, com d'altres, demanen molt més que un gest, molt més que una llei, i sobretot un gir de 180º en la nostra pròpia cultura social i educativa 365 dies l'any.

 

Per aquest motiu volem anar més enllà de dedicar una data concreta i puntual i fer-la extensible a diferents sessions que transcorreran entre aquest mes de febrer, març i abril.

 

Es recomana inscripció prèvia a: actesblanquerna.presidencia@gencat.cat

 

Accés al Cicle: Dones, una causa per tot l'any

Data d'actualització:  22.02.2017