Dimarts, 20 de febrer a les 19h

AMESDE Proyecto Europeo de Memoria

Els processos memorials al segle XXI es deuen a nous reptes. Dos eixos principals marquen -segons el director de European Observatory on Memories (EUROM), Jordi Guixé- les actuacions al voltant de les polítiques públiques de memòria:

Per una banda, la transnacionalitat, és a dir, com les memòries mòbils interactuen en una esfera transnacional i no només comparativa. I com es desenvolupen aquestes a escala local, regional, nacional i internacional. I per l'altra, la subalternitat de molts processos memorials ha portat a generar actuacions de participació ciutadana entorn de la memòria. Les memòries "incòmodes", "conflictives" i "subalternes" seran presentades com a tipologies que emergeixen en l'esfera memorial.

En la presentació, abordarà una breu reflexió teòrica i el debat sobre exemples concrets a Europa, Espanya i Catalunya, sobre memòria i espai públic, memòria participativa i d’altres en els quals es treballen des de la xarxa memorial i l'Observatori.

 Hi intervindran:
- Jaime Ruiz. President d'AMESDE
- Mirta Núñez Díaz-Balart. Historiadora. Professora a la UCM.
- Juan Carlos García Bravo. AMESDE
- Jordi Guixé. Historiador. Director de European Observatory on Memories (EUROM), de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona.

Data d'actualització:  20.02.2018

Dijous, 22 de febrer a es 19:00 h

Ajoblanco

Després de més d'una dècada d'absència, la revista Ajoblanco, pionera de la contracultura a l'Espanya dels anys 70, va tornar al maig de 2017 amb un exemplar de 132 pàgines en color amb el títol "Revolvemos". El cofundador i ànima de la revista, Pepe Ribas, assegura que "volem regirar les vides quotidianes" a través de les seves publicacions, creant debat, recuperant la passió i trencant les pors.
Després d'inaugurar un espai cultural a Barcelona, l'Espacio Ajoblanco, arriben a Madrid a través del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna per presentar el segon número de la revista, aquesta vegada titulat 'Atrapados en la red'.

Hi intervindran: 


- Carolina Espinoza. Periodista i antropòloga.

- Bernardo Gutiérrez. Periodista, escriptor i investigador.

- Pepe Ribas. Cofundador de la revista. 

Data d'actualització:  22.02.2018

Divendres 23 de febrer, de 10.00 h a 12.00 h

Expo RGB Arqueologia

Esmorzar i visita de l’exposició RAMON GUILLEN-BALMES “...y subid al infierno.”  

 

Acte organitzat per a galeristes, comissaris, col·leccionistes i artistes coincidint amb les fires ARCOmadrid i Art Madrid que serà presidit pel Sr. Joaquim Nin Borreda, secretari general de la Presidència, i per la Sra. Maria Dolors Portús i Vinyeta, secretària general de Cultura.

 Amb la presència de la comisaria de l'exposició Antònia Maria Perelló.

 

*Accés restringit amb invitació. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data d'actualització:  23.02.2018

Dimecres 7 de març a les 19.00 h

y subid

Visita guiada a l'exposició RAMON GUILLEN-BALMES "...y subid al infierno"

Dimecres 7 de març a les 19.00 h.

 

Amb Antònia Maria Perelló, comissària de l'exposició i responsable de la col·lecció del MACBA.

Es recomana inscripció prèvia al correu electrònic: actesblanquerna.presidencia@gencat.cat

 

 

Data d'actualització:  31.01.2018