• Imprimeix

Novetats

Fer-se totes les il·lusions possibles

Pla_CATAutor:  Josep Pla

Temàtica: Narrativa

Editorial: Destino

Idioma: Català

Preu: 20,00 €

El 1969 va aparèixer el dotzè volum de l'Obra Completa de Pla, que recollia un seguit d'anotacions d'èpoques diverses, desiguals en extensió i en intenció (des de l'aforisme mínim fins a l'assaig curt, passant per l'anotació de dietari) sota el títol Notes disperses. El material inèdit que l'investigador Francesc Montero (Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona) edita ara a Fer-se totes les il·lusions possibles és el que el mateix autor havia previst incloure en un nou volum de l'Obra Completa, que s'hauria titulat Noves notes disperses o Vagues notes disperses. No sabem per quines raons aquell projecte no es va arribar a concretar, ni si Pla tenia previst d'afegir-hi més textos. El que sí que sabem és que les pàgines que finalment avui podem llegir corresponen al Pla més memorable: l'observador agut de les malalties del país, el comentarista que fa gala de l'escepticisme més ben ben informat, el reportador precís d'anècdotes impagables, l'escriptor capaç de donar la màxima vivacitat als personatges i els paisatges que retrata, el prosista més convincent i més amable amb els lectors...

Hacerse todas las ilusiones posibles

PLA_CASTAutor:  Josep Pla

Temàtica: Narrativa

Editorial: Destino

Idioma: Castellà

Preu: 20,00 €

En 1969 apareció el duodécimo volumen de la Obra Completa de Pla, que recogía anotaciones de épocas diversas, desiguales en extensión e intención (desde el aforismo mínimo hasta el ensayo corto, pasando por la anotación de dietario) bajo el título Notas dispersas. El material inédito que el investigador Francesc Montero (Cátedra Josep Pla de la Universidad de Gerona) edita ahora en Hacerse todas las ilusiones posibles es el que el mismo autor había previsto incluir en un nuevo volumen de su Obra Completa, que se habría titulado Nuevas notas dispersas o Vagas notas dispersas

 

Decir no no basta

NaomiKlein_CASTAutor:  Naomi Klein

Temàtica: Sociologia

Editorial: Paidós

Idioma: Castellà

Preu: 21,00 €

¿Recuerdan cuando se suponía que el amor iba a triunfar sobre el odio? ¿O que hubo un momento en que las petroleras y los banqueros parecían estar amilanados y a la defensiva? ¿Qué demonios pasó? ¿Y qué podemos hacer al respecto? Naomi Klein nos explica cómo hemos llegado a este punto y cómo podemos cambiar las cosas para mejor. Decir no no basta revela, entre otras cosas, que la desorientación que sentimos nos la han provocado deliberadamente.

 

No n’hi ha prou amb dir no

Klein_CATAutor:  Naomi Klein

Temàtica: Sociologia

Editorial: Empúries

Idioma: Castellà

Preu: 21,00 €

Urgent i oportú, aquest llibre escrit per una de les pensadores més influents i compromeses de l'actualitat ens ofereix un vigorós xoc positiu que ens ajuda a entendre com hem pogut arribar fins on som ara i com podem, col·lectivament, unir esforços per subvertir la situació.

 

 

Poemes inèdits: Gual permanent / Mapa de lluites

BrossaAutor: Joan Brossa

Temàtica: Poesia

Editorial: :RATA_

Idioma: Català

Preu: 19,50 €

La Fundació Joan Brossa rescata dos inèdits del gran poeta avanguardista de finals del XX.

Creieu-me: en apropar-vos al meu voltant no espereu un gran discurs. Entreu a la barraca! Allò que veureu no té precedents! No solament us mirareu bocabadats, sinó que us quedareu complaguts i atordits d'admiració. I quin és el preu de l'entrada? Doncs el que m'ha inspirat el sentit comú. Us dic que és a l'abast de tots. Tothom estarà assegut còmodament. Entreu! Entreu! Entreu!

 

El ferrocarril subterrani

Ferrocarril_SubterraniAutor: Colson Whitehead

Temàtica: Narrativa estrangera

Editorial: Edicions del Periscopi

Idioma: Català

Preu: 19,90 €

La Cora és una jove esclava que malviu en una plantació de cotó de Geòrgia, abans de la guerra civil nord-americana. Després d’una agressió brutal decideix emprendre una fugida desesperada amb el ferrocarril subterrani, un mitjà de transport clandestí que li hauria de permetre començar una nova vida. Però la seva escapada es veurà marcada per la persecució salvatge d’en Ridgeway, un caça-recompenses, que farà que la noia s’embarqui en un viatge frenètic a la recerca de la llibertat.

 

 

El ferrocarril subterráneo

Ferrocarril_subterraneoAutor: Colson Whitehead

Temàtica: Narrativa estrangera

Editorial: Literatura Random House

Idioma: Castellà

Preu: 19,90 €

Cora es una joven esclava de una plantación de algodón en Georgia que abandonada por su madre, vive sometida a la crueldad de sus amos. Cuando César, un joven de Virginia, le habla del ferrocarril subterráneo, ambos deciden iniciar una arriesgada huida hacia el Norte para conseguir la libertad. En su huida, Cora recorrerá los diferentes estados, y en cada parada se encontrará un mundo completamente diferente, mientras acumula decepciones en el transcurso de una bajada a los infiernos de la condición humana. Aun así, también habrá destellos de humanidad que le harán mantener la esperanza.

 

 

Mujeres de ciencia

MujeresDeCienciaAutor: Rachel Ignotofsky

Temàtica: Llibre il·lustrat

Editorial: Nørdicalibros

Idioma: Castellà

Preu: 25,00 €

Este fascinante libro pone de relieve las contribuciones de cincuenta mujeres notables a los campos de la ciencia, la tecnología, la ingeniería y las matemáticas, desde el mundo antiguo hasta nuestros días.
Entre las pioneras incluidas en esta obra, están figuras conocidas, como Marie Curie y Jane Goodall, y otras no tan conocidas, como Rachel Carson, que ya a comienzos del siglo xx advertía sobre los efectos nocivos de los pesticidas en el medio ambiente y de la creciente contaminación.
Esta colección de historias apasionantes también contiene infografías sobre temas relevantes como equipos de laboratorio, tasas de mujeres que trabajan en campos relativos a la ciencia y un glosario científico ilustrado.
Mujeres de ciencia celebra los logros de las intrépidas mujeres que han allanado el camino para las próximas generaciones de mujeres ingenieras, biólogas, matemáticas, médicas, astronautas, físicas…

 

El noi del Maravillas

noimaravillas_llachAutor: Lluís Llach

Temàtica: Narrativa

Editorial: Editorial Empúries

Idioma: Català

Preu: 21,50 €

Torna Lluís Llach amb una història emotiva i personal. El retrat d'un cantant i d'un teatre de varietats del Paral·lel.

Roger Ventós (1939-2017) no va ser únicament un baríton de renom internacional en el món de l’òpera: va ser també, ara ho sabem, l’autor d’aquesta novel·la autobiogràfica. Per explicar-nos els seus orígens i detallar-nos els seus primers passos com a cantant líric, ens introdueix en el món fascinant del Maravillas, el teatre de varietats del Paral·lel barceloní on va créixer la seva família i on ell passa els anys d’adolescència i primera joventut.

El chico del Maravillas

elchicomaravillas_llachAutor: Lluís Llach

Temàtica: Narrativa

Editorial: Destino

Idioma: Castellà

Preu: 21,50 €

La emotiva historia de un cantante y un teatro de variedades en los años 60. Roger Ventós, futuro barítono reconocido a escala internacional en el mundo de la ópera, tiene unos orígenes peculiares. Nace en 1939 en la ciudad francesa de Seta, pero a los quince años su madre lo manda a Barcelona con su tío, Lluís Ventós, tramoyista en un teatro de variedades del Paralelo. Es allí, entre los bastidores del teatro Maravillas, donde Roger descubre a su verdadera familia más allá de los lazos de sangre y empieza a recibir clases de canto en el Liceo.
La vida de Roger desde entonces basculará entre dos polos: el de la calidez familiar de su Maravillas.

 

La mort i la primavera (edició revisada)

mortprimavera_rodoredaAutor: Mercè Rodoreda

Temàtica: Narrativa

Editorial: Club Editor

Idioma: Català

Preu: 24,95 €

En un lloc sense nom i en una època indeterminada, aïllat enmig d'una natura inquietantment humana, viu un poble sotmès a una llei rigorosa i a la vigilància constant de dues amenaces: els caramens,uns éssers que no ha vist mai ningú, i les envestides del riu, que amenaça d'endur-se les cases. Les mares turmenten el desig de les criatures amb punxons de ferro. Els homes turmenten el desug de les mares embenant-los els ullls. El ferrer, que és qui mana, fabrica argolles per assegurar-se que la por sigui moments, és més fort que la por. Quan ve la primavera. 

 

 

La muerte y la primavera

muerteprimavera_RodoredaAutor: Mercè Rodoreda

Temàtica: Narrativa

Editorial: Club Editor

Idioma: Castellà

Preu: 22,95 €

En un lugar sin nombre y en una época indeterminada, en medio de una naturaleza que parece mutante, un pueblo aislado vive sometido a una rígida y cruel serie de normas. Sus habitantes están bajo la permanente amenaza de los caramenos, unos seres que habitan al otro lado de las montañas y a los que jamás ha visto nadie, y las embestidas del río que socava sus casas. Un joven de catorce años, después de asistir a una profanación, empieza a rebelarse contra todas las leyes, al mismo tiempo que seduce y conquista a su madrastra.

 

 

Data d'actualització:  24.01.2017