• Imprimeix

El cicle de Teatre '20 40' inicia la segona temporada amb l'obra El Crédito, de Jordi Galcerán

Torna
Divendres, 04 de setembre de 2015
cicle 20 40

cicle 20 40

El cicle de lectures dramatitzades 20 40 dirigit pels actors Assumpta Serna i Francesc Albiol, inicia a partir del 7 de setembre de 2015 i fins el 8 de febrer de 2016, la seva segona temporada al Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat)
 
Després d’un breu parèntesi estiuenc, arrancarà dilluns 7 de setembre, a les 19 h, amb la primera versió de l’obra El Crédito, text guardonat en la primera edició del Torneig Temporada Alta de Girona-Salt l’any 2011.
 
L’autor és el conegut dramaturg Jordi Galcerán, qui, com és habitual, estarà present al col·loqui posterior a l’actuació per tal de compartir les seves experiències i sensacions viscudes en el decurs de la lectura. Assumpta Serna dirigirà els actors Francesc Albiol i Mauro Muñiz de Urquiza. 
 
El Cicle 20 40 va començar el 16 de febrer de 2015. Des d’aleshores, dos dilluns al mes, a les 19 h, el públic pot gaudir d’una selecció de la millor collita de peces curtes teatrals contemporànies, fins un total de 20, que permet a 40 actors de reconegut prestigi oferir el seu ventall interpretatiu.
 
Les obres són guanyadores, finalistes o d’interès especial del Torneig de Dramaturgs que es du a terme durant el Festival Internacional d’Arts Escèniques Temporada Alta que té lloc a Girona-Salt.
 
Dins de la programació s’inclouen obres d’autors coneguts com Guillem Clúa, Jordi Casanova, Paco Mir, Jordi Galcerán o Pere Riera, que són llegides i interpretades per noms tan populars de l’escena madrilenya com ara Miki Esparbé, Cristina Castaño, Marta Calvó, Antonio Molero, Amparo Pamplona, Maribel Lara, Mamen Godoy o Rebeca Valls d’entre un elenc d’actors, fins a 40 en total.  
 
L’empresa teatral Bitó Produccions organitza el Festival de Teatre de Girona-Salt que, els darrers anys, s’ha convertit en un dels més importants d’Europa, reafirmant cada temporada de tardor la projecció internacional de la dramatúrgia catalana.
 
Francesc Albiol ha recollit part de la collita d’aquests quatre darrers anys del Torneig de Dramaturgs i, ara, juntament amb el Centre Cultural Blanquerna i la Fundació First Team –que difon els valors que els actors aporten a la societat i estimula les bones pràctiques en el sector audiovisual–, donen a conèixer els textos a un públic diferent en un paisatge totalment nou.
 
 
Centre Cultural Blanquerna 
c/ Alcalá, 44   Premsa: 915241002 /00
 
 
Fundación Internacional First Team
Campus Puerta de Toledo,