• Imprimeix

Notícies de la Delegació

El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid ha impartit a l’Ateneu Barcelonès la conferència: "Catalunya vista des de Madrid: en diuen desafiament; en diem oportunitat!"

01/06/2017 10:06
Conferència a l'Ateneu Barcelonès

La presentació ha estat a càrrec de Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès, qui ha recordat la llarga trajectòria política i cultural de Mascarell, alhora que mostrava el seu darrer llibre, ‘Dos Estados’, que sortirà publicat aquest mes de juny.

Durant quaranta minuts Mascarell ha exposat la seva percepció del moviment polític de Catalunya a Madrid: el món acadèmic i del pensament, els mitjans de comunicació, la mirada de les diplomàcies, reptes i escenaris. Ha remarcat la importància del contacte constant i directe amb el cos diplomàtic a Madrid, tasca que duu a terme a diari. També ha remarcat la ineficiència de l’estructura de l’Estat així com les diferències entre el Madrid polític-empresarial-mediàtic i el Madrid civil.

«A Madrid impressiona la unitat dels catalans, la mobilització pacífica i democràtica, l’enfortiment del projecte de país» deia Mascarell en la seva conferència a la Sala Oriol Bohigas, completament plena aquest divendres.

El públic es mostrà interessat en escoltar el dia a dia del que succeeix a la capital de l’Estat i saber com entenen en la distància el procés d’autodeterminació de Catalunya.

L’acte finalitzà a les nou del vespre, després del torn de paraules, amb un càlid i sincer aplaudiment.

Conferència 'Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic'

22/05/2017 18:05
Un referendum para Cataluña

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva han pronunciat la conferència 'Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic' des de l'Auditori Caja de Música, CentroCentro, al Palau de Cibeles de Madrid.

Text de la Conferència en pdf.

La Taula del Corredor Mediterrani arriba a Madrid

10/04/2017 10:04
Corredor del Mediterrani

Corredor del Mediterrani Foto: Montserrat Llor. Cap de premsa de la delegació.

El dilluns, 10 d’abril de 2017, ha tingut lloc la reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani a Madrid, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. L’acte ha estat presentat pel delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell qui, tot seguit, ha donat la paraula al ministre de Foment del Govern espanyol, Íñigo de la Serna, qui ha fet la seva intervenció.

El  conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget han presidit aquesta reunió que ha comptat amb una nodrida assistència de participants d’alt nivell, més d’un centenar d’empreses, institucions i polítics, així com mitjans de comunicació.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha presentat el document de Prioritzacions d’actuacions ferroviàries del Corredor del Mediterrani i, a continuació, ha tingut lloc un torn obert de paraules amb les intervencions dels assistents.

La cloenda ha estat a càrrec del secretari d’Estat d’Infraestructures, Transports i Habitatge del Ministeri de Fomento, Julio Gómez-Pomar.