• Imprimeix

Notícies de la Delegació

El CCLBlanquerna acull la celebració dels 25 anys dels Jocs Olímpics Barcelona 92

29/06/2017 10:06
El CCLBlanquerna acull la celebració dels 25 anys dels Jocs Olímpics Barcelona 92

Madrid, 29 juliol 2017.- En un acte organitzat per l’Agència EFE, s’ha presentat al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna el llibre  Barcelona 92. 25 años del gran cambio en el deporte español, coordinat pel periodista Luís Villarejo, cap d’esports de l’esmentada agència informativa. 

En una sala plena de gom a gom de campions olímpics, esportistes, periodistes i autoritats com el secretari d’Estat per a l’Esport, José Ramón Lete, l’acte ha comptat amb la periodista Olga VIza como a presentadora d’aquest llibre que es publica ara quan es compleixen 25 anys de les Olimpíades de Barcelona. 

Acte seguit, el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Ferran Mascarell, com a amfitrió, ha donat la benvinguda als assistents a aquest esdeveniment que acull el CCLBlanquerna. Realitzà a continuació una retrospectiva d’aquell dissabte 25 de juliol de 1992, data històrica de l’inici de la XXV Olimpíada de l’era moderna.

“Barcelona 92 va ser un repte grandiós que es va saldar amb un èxit sense precedents",  deia Mascarell en assegurar que els jocs van ser també un gran exemple de ciutadania que col·laborava unida per un projecte que mirava cap el futur.

“El resultat va ser superb. Barcelona va materialitzar un gran esdeveniment esportiu, a escala mundial, amb una enorme brillantor, amb una plàstica moderna i, el que va ser més important, amb un missatge sublim d'esperança. La feina ben feta i compartida transforma i engrandeix la realitat”

El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid ha impartit a l’Ateneu Barcelonès la conferència: "Catalunya vista des de Madrid: en diuen desafiament; en diem oportunitat!"

01/06/2017 10:06
Conferència a l'Ateneu Barcelonès

La presentació ha estat a càrrec de Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès, qui ha recordat la llarga trajectòria política i cultural de Mascarell, alhora que mostrava el seu darrer llibre, ‘Dos Estados’, que sortirà publicat aquest mes de juny.

Durant quaranta minuts Mascarell ha exposat la seva percepció del moviment polític de Catalunya a Madrid: el món acadèmic i del pensament, els mitjans de comunicació, la mirada de les diplomàcies, reptes i escenaris. Ha remarcat la importància del contacte constant i directe amb el cos diplomàtic a Madrid, tasca que duu a terme a diari. També ha remarcat la ineficiència de l’estructura de l’Estat així com les diferències entre el Madrid polític-empresarial-mediàtic i el Madrid civil.

«A Madrid impressiona la unitat dels catalans, la mobilització pacífica i democràtica, l’enfortiment del projecte de país» deia Mascarell en la seva conferència a la Sala Oriol Bohigas, completament plena aquest divendres.

El públic es mostrà interessat en escoltar el dia a dia del que succeeix a la capital de l’Estat i saber com entenen en la distància el procés d’autodeterminació de Catalunya.

L’acte finalitzà a les nou del vespre, després del torn de paraules, amb un càlid i sincer aplaudiment.

Conferència 'Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic'

22/05/2017 18:05
Un referendum para Cataluña

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva han pronunciat la conferència 'Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic' des de l'Auditori Caja de Música, CentroCentro, al Palau de Cibeles de Madrid.

Text de la Conferència en pdf.